Core Web Vitals, Google ’s nieuwste update

In mei komt er een nieuwe update van Google uit. Als gevolg van deze update gaat Google websites sterker beoordelen aan de hand van zogenoemde Core Web Vitals. Het wordt hiermee een officiële rangschikkingsfactor in de zoekresultaten op een resultatenpagina.

Wat zijn de Core Web Vitals eigenlijk?

Afitto InternetmarketingHet gaat hier om nieuwe meetinstrumenten in het algoritme van Google. Hiermee kunnen zij de verschillende facetten van de bezoekerservaring op een website meten. Google wil namelijk meer waarde hechten aan factoren die bijdragen aan een zo goed mogelijke bezoekerservaring (page experience) van een website. Zij kijken daarbij vooral naar de paginasnelheid, responsiviteit en de stabiliteit van de content tijdens het laden. Google geeft hiermee eigenlijk aan dat de content op een website minder belangrijker wordt en dat zij meer kijken naar de gebruikerservaring van een website.

 

Of te wel de content op een pagina kan nog zo goed zijn. Als de laadsnelheid onvoldoende is, scoort een pagina slechter dan een vergelijkbare pagina met een betere laadsnelheid. De Core Web Vitals helpen een website beter te scoren als er veel concurrentie is op vergelijkbare inhoud. Daarmee vormen zij een doorslaggevende factor voor het hoger ranken in de zoekresultaten.

 

De Core Web Vitals richten zich op 3 technische aspecten van de page experience namelijk:

  • Laadsnelheid gemeten door middel van LCP ( Largest Contentful Paint)
  • Interactiviteit gemeten met FID (First Input Delay)
  • Visuele stabiliteit gemeten met (Cumulatieve Layout Shift)

Afitto Internetmarketing Core Web Vitals

Zoals de diagram laat zien is de gemeten tijd voor het verwerken van de 3 aspecten bepalend voor de beoordeling door Google op de Core Web Vitals. Deze beoordeling is vervolgens mede bepalend voor de uiteindelijke ranking in de getoonde resultaten in Google.

Heeft u een website dan is het belangrijk om te controleren hoe deze momenteel scoort op deze aspecten. Dit kunt u testen met Pagespeed van Google. Krijgt uw website nu lage score in deze test, dan kunnen wij deze voor u gaan verbeteren door technische aanpassingen op de site. U kunt daarvoor contact opnemen met Afitto Internetmarketing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.