Waarom onderhoud zo belangrijk is.

Het regelmatig onderhouden van een bedrijfswebsite is belangrijk voor iedere ondernemer of ZZP’er. Uw website is namelijk het mondiale visitekaartje voor het grote publiek. Door uw website kan iedereen op een makkelijke manier ervaren wat uw producten of diensten zijn.
Helaas is het niet meer voldoende om alleen maar site te laten ontwerpen en hiermee online te gaan. Net als een auto, bedrijfspand of tuin heeft ook een website regelmatig onderhoud nodig om problemen te voorkomen.

Bij website onderhoud zijn de volgende punten belangrijk.

Veiligheid

veilige website

De veiligheid is één van de allerbelangrijkste redenen om een website goed te laten onderhouden. De meeste websites draaien op dit moment op een CMS (Content Management Systeem) zoals Joomla! of WordPress. Deze systemen zijn erg in trek bij hackers omdat zij hiermee uw site kunnen gebruiken voor spamberichten of erger het stelen of gijzelen van uw bedrijfsgegevens. Er verschijnen dan ook regelmatig nieuwe updates van deze CMS systemen om dit te voorkomen. De nieuwste beveiligingsmaatregelen zijn daarin meegenomen .
Van de ondersteunende plug-ins in de CMS systemen worden ook regelmatig nieuwe versies uitgebracht met verbeteringen en veiligheid-updates. Deze plug-ins zijn bij regelmatig onderhoud ook aangepast naar de nieuwste versies. Door regelmatig onderhoud is uw website altijd voorzien van de laatste beveiligingsupdates en voorkomt u hiermee problemen.

Klanten
Een goed onderhouden website kan u helpen bij het verkrijgen van nieuwe klanten en het behoud van uw huidige klanten. Uw website moet makkelijk toegankelijk zijn met de juiste informatie en contactgegevens. Immers niets is vervelender dan wanneer een nieuwe of bestaande klant u probeert te bereiken via een niet meer bestaand telefoonnummer of mailadres. Ook links naar niet meer bestaande pagina’s of verouderde acties kunnen er voor zorgen dat klanten uw website verlaten.
U voorkomt ergernissen en verloop naar concurrerende bedrijven door uw site regelmatig te controleren op verouderde contactgegevens en informatie, verlopen acties en links naar niet meer bestaande pagina’s. Een website wordt ook gezien als het online visitekaartje van uw bedrijf. Een slecht onderhouden site met veel fouten kan daardoor negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijfsimago.


Snelheid
begin, blocks, male

Een zeer belangrijke factor bij de plaatsbepaling van een website in Google is de snelheid waarmee deze zichtbaar is voor een bezoeker. De ontwikkelaars van CMS systemen zijn dan ook voortdurend bezig om hun systemen zodanig te verbeteren dat deze sneller worden. Door bij regelmatig onderhoud ook de nieuwste updates van WordPress of Joomla! toe te passen werkt uw website sneller. Iets wat Google en uw bezoekers zeker zullen waarderen en waarom onderhoud zo belangrijk is.

Inhoud
Een bekend spreekwoord zegt: “Stilstand is achteruitgang”. Dit geld ook voor websites. Een website veroudert als deze niet goed is onderhouden en voorzien van nieuwe informatie (content). Niet alleen hebben uw bezoekers van uw site te maken met verouderde informatie maar ook Google.
Deze zoekmachine controleert namelijk regelmatig of een website is voorzien van aanpassingen en bepaalt mede hiermee de ranking in de zoekresultaten. Een site die maar sporadisch is aangepast, scoort hierdoor lager dan die van een concurrent die wel geregeld is vernieuwd.
Door onderhoud zorgen we ervoor dat er nieuwe relevante informatie aan uw website wordt toegevoegd. Maar ook dat bestaande informatie actueel blijft en verouderde informatie wordt verwijderd. Onderhoud verbetert daarmee de kans dat uw website hoger in Google eindigt.

Webdesign

Afitto Internetmarketing

Bij regelmatig onderhoud controleren we ook het uiterlijk van uw website. Past deze nog bij de uitstraling van uw bedrijf of bij de eisen van uw bezoekers. Websites worden tegenwoordig steeds vaker bezocht via een mobiele telefoon. Het is dan ook belangrijk dat deze geschikt is voor de weergave op mobiele telefoons en de manier waarop mobiele gebruikers door uw website bladeren.

Meer weten over onderhoud aan uw website?

Kortom….goed onderhoud van uw website is essentieel. Door goed onderhoud blijft deze veilig, snel en voorzien van de juiste informatie. Maar ook aangepast aan de nieuwste eisen en verwachtingen van uw bezoekers. Daarnaast is regelmatig websiteonderhoud nodig om goed vindbaar te blijven in de zoekresultaten.
Hoewel het geregeld onderhouden van een website belangrijk is voor uw bedrijf, snappen we heel goed dat u daar niet altijd mee bezig wilt zijn. Daarom kan Afitto Internetmarketing dit onderhoud voor u uit handen nemen. Of het nu gaat om een website die draait op het systeem van WordPress of van Joomla! wij zorgen ervoor dat uw website regelmatig nagelopen wordt op updates, technische fouten en verouderde informatie.
Meer weten over onze onderhoudsmogelijkheden. Neem contact op met Nico en hij kan u er alles over vertellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.